NESTALA ZAPLENJENA JAHTA: Brodica od 35 metara “isparila” sa suvog doka na Murteru

Tanjug

18. 01. 2023. u 23:47

PREDSTAVNICI hrvatske opozicije upozorili su danas na ozbiljan propust države zbog slučaja zaplenjene jahte ruskog oligarha bliskog Vladimiru Putinu, koja je nestala iz marine Betina na ostrvu Murteru, kod Šibenika.

НЕСТАЛА ЗАПЛЕЊЕНА ЈАХТА: Бродица од 35 метара “испарила” са сувог дока на Муртеру

Foto: Igor Marinković

Predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) Peđa Grbin rekao je novinarima da ne zna šta bi bilo gore - da se to dogodilo planski ili zbog nemara, prenela je Hina.

Jahta od 35 metara, koja je bila na suvom vezu, spuštena je u more nakon čega ju je trebalo opremiti, pokrenuti, voziti se kroz hrvatsko teritorijalno more i zatim izaći izvan granica.

-To nije televizija ni mobilni telefon, to je 'sitna mala jahta' koja košta verojatno više nego svi naši stanovi i kuće stavljeni na gomilu, rekao je Grbin i dodao da je plovilo trebalo zapečatiti.

Nikola Grmoja iz stranke Most smatra da se u tom slučaju radi o neodgovornosti Vlade.

-Ako pričate o sankcijama Rusiji i zaklinjete se u Ukrajinu, a onda se dogodi tako nešto, to znači neodgovornost Vlade, radilo se o najeri ili o potpunoj nefunkcionalnosti države, istakao je on.

Grmoja je pritom podsetio kako je Vlada pre glasanja o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj "moralno ucenjivala poslanike", kao i kod vakcinacije.

Ivana Kekin iz Kluba zeleno-levog bloka smatra kako je neophodno da neko ponese odgovornost nakon što se utvrdi šta se dogodilo.

-Može biti namera, a s druge strane naša je država toliko nefunkcionalna da može izgubiti jahtu. Nama propadaju EU fondovi, gubimo milijarde, pa jedna jahta više-manje, rekla je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO TO DOSAD NISMO ZNALI? Evo čemu služe poslednje rupe za pertle na patikama