IZ AUTOMOBILA IZAŠAO SA AUTOMATSKOM PUŠKOM: Drama u Rijeci, uhapšen muškarac

Srna

29. 12. 2022. u 18:41

U HRVATSKOM gradu Rijeka muškarac je iz automobila izašao noseći automatsku pušku, navodi policija.

ИЗ АУТОМОБИЛА ИЗАШАО СА АУТОМАТСКОМ ПУШКОМ: Драма у Ријеци, ухапшен мушкарац

Foto: Tanjug

Incident se desio pre dva dana a u automobilu muškarca pronađena je velika količina municije.

- Policijski službenici sproveli su kriminalističku istragu nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljenog posedovanja, izradu i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija. Policija je 27. decembra uveče zaprimila dojavu da je na području Rijeke iz automobila marke "audi" izašla muška osoba s vatrenim oružjem u rukama - saopšteno je iz policije.

Po zapremljenoj dojavi policija je hitno stigla na mesto događaja i pronašla 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u rukama držao automatsku pušku sa municijom u okviru.

Osumnjičeni je priveden u policijsku stanicu na kriminalističko ispitivanje, a pretragom "audija" pronađeno je oko 120 komada municije, šest okvira za automatsku pušku s po 30 komada municije, a čije posedovanje je građanima zabranjeno, piše policija.

Policija je od 40-godišnjaka oduzela pronađenu municiju i okvire, kao i automatsku pušku s kojom je zatečen, dodaju. Po dovršetku kriminalističke obrade, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog dela, državnom tužilaštvu predata je krivična prijava protiv osumnjičenog i predat je pritvorskom nadzorniku.

BONUS VIDEO: UHAPŠENA DVOJICA TERORISTA SA FRANCUSKE POTERNICE: Policija upala u kamp za migrante kod Subotice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)