DVA ŠKOLARCA POVREĐENA U ZAGREBU: Pucalo se, policija istražuje slučaj

Novosti online

09. 11. 2022. u 19:01

DVA školarca iz Zagreba povređena su u vršnjačkom sukobu koje se dogodilo juče oko 18.30 časova. Veruje se da su mališani povređeni nakon što je na njih pucano iz pištolja na kapisle.

ДВА ШКОЛАРЦА ПОВРЕЂЕНА У ЗАГРЕБУ: Пуцало се, полиција истражује случај

Foto AP

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su obavešteni o slučaju.

- Juče oko 18.30 sati na ulici u Petruševcu došlo je do povređivanje dvoje maloletnika plastičnim kuglicama ispucanim najverovatnije iz nekog pištolja. Maloletne osobe zadobile su lakše povrede i lekarska pomoć im je pružena u KBC Zagreb - kažu iz zagrebačke policije.

Stanovnici tog dela grada, koji žive u neposrednoj blizini OŠ Žitnjak pitaju se kada će prestati "da žive kao na Divljem zapadu".

- Deca se međusobno upucavaju i sve se stavlja pod tepih jer se zna ko su i čiji su - negoduju s vidnom dozom straha žitelji.

Do incidenta je došlo između troje maloletnika, a na kraju je osim policije intervenisala i Hitna pomoć.

Neki od ogorčenih roditelja čija deca u zoni škole često prolaze kažu da su o svemu upoznati i unutar škole. Navode i da je direktorka "celu situaciju pokušavala da smiri" jer se inicijalno nije znalo, napominju roditelji, da li je do pucnjave došlo unutar školskog dvorišta ili van.

- Samo je nastala neka cika nakon što se prethodno grupa dečaka svađala. Nije to odmah izgledalo kao neki sukob već kao glasna dečja igra i nadmudrivanje. Iskreno, mislio sam da su petarde počeli da bacaju, ali kad smo videli policiju i Hitnu, zabrinuli smo se ozbiljno - kaže za Jutarnji list jedna meštanka Petruševca.

(Jutarnji)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave