STRADAO MUŠKARAC U NEVREMENU U HRVATSKOJ: Jaka kiša izazvala poplave i probleme u saobraćaju u Rijeci

CEO centar Rijeke je poplavljen nakon kiše i nezapamćenog nevremena, u bujici ispod automobila poginuo je muškarac.

СТРАДАО МУШКАРАЦ У НЕВРЕМЕНУ У ХРВАТСКОЈ: Јака киша изазвала поплаве и проблеме у саобраћају у Ријеци

Foto Tanjug

Nesrećni čovek hodao je ulicom koja se strmo spušta prema gradu i odnela ga je voda, da bi završio ispod jednog automobila. Iako su mu meštani pokušavali da pomognu i desetak ga minuta nadtojali izvući, spasa nije bilo. Vodena bujica je bila tako jaka da ga je na kraju odnela i pri tome je zadobio teške povrede od kojih je umro.

Obustavljen je sav promet jer su ulice pune vode, a oštećene su brojne zgrade. U nevremenu je oštećena zgrada gimnazije, a od jakog idara vetra i kiše urušio se krov. Jednog stanovnika Rijeke bujica je gotovo odnela, a vatrogasci pokušavaju iz vode da izvuku automobile koji zbog vode ne mogu ni napred, ni natrag.

Gradom odjekuju sirene interventnih vozila, a u dva časa je u Rijeci palo više kiše nego što u proseku padne u mesec dana. Drama se događala u ulicama koje se spuštaju do centra grada, jer je bujuca nosila sve pred sobom. Ljudi su se morali držati za saobraćajne znakove da voda i njih ne odnese.

Popolavljeni su ulazi u brojne zgrade, a pod vodom je i pijaca koja je u samom centru.

Promet je otežan i na prilaznim putevoma za Rijeku, jer su i oni poplavljeni. Zabeleženo je i više saobraćajnib nesreća.

Niko u Rijeci ne pamti tako jaku kišu, a loše vreme je beć više dana. Meteorolozi ni sledećih dana ne predviđaju poboljšanje vremena.

BONUS VIDEO - VATRA GUTA OBLAKODER: Stravičan požar u kineskom gradu Čangša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!