POZNAT SASTAV BUDUĆE SLOVENAČKE VLADE:Tanja Fajon postaje šefica diplomatije

NOVA slovenačka vlada biće formirana 3. juna, a budući premijer Robert Golob izabrao je ministre koje parlament treba da potvrdi.

ПОЗНАТ САСТАВ БУДУЋЕ СЛОВЕНАЧКЕ ВЛАДЕ:Тања Фајон постаје шефица дипломатије

Foto Tanjug

Tanja Fajon, koja je bila u Evropskom parlamentu, biće šefica diplomatije, a nekadašnja generalna direktorka policije Tatjana Bobnar vodiće ministarstvo unutrarnjih poslova.

Lider slovenačke levice Luka Mesec biće na čelu Ministarstva za solidarnu budućnost, a bivši premijer Marjan Šarec vodiće Ministarstvo odbrane. Bivša premijerka Alenka Bratušek postaće ministarka za infrastrukturu, a važno ministarstvo za energiju vodiće bivši Golobov kolega iz kompanije GEN-I Bojan Kumer.

Predstavnici tri stranke koje su ušle u vladu, Pokret Sloboda, SD i Levica brzo su se usaglasili oko budućeg programa vlade, a Golob će imati tri potpredsednika u vladi.

Za sada se zna da će to biti Luka Mesec i Tanja Fajon, a kandidat vladajuće stranke je izvesni budući ministar zdravstva Danijel Bešič Loredan.

BONUS VIDEO - FIGURINA STARA 7.000 GODINA: Nakon restauracije predstavljena je u Domu kulture u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!