HRVATSKA PROTERALA 24 RUSKE DIPLOMATE: Ambasador Rusije u Zagrebu pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova

HRVATSKA proteruje 18 diplomata i 6 članova administrativno-tehničkog osoblja iz Ambasade Ruske Federacije u Zagrebu. To je danas saopšteno ambasadoru Rusije u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

ХРВАТСКА ПРОТЕРАЛА 24 РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ: Амбасадор Русије у Загребу позван у Министарство спољних послова

Foto J. Kerbler

- U Ministarstvo je pozvan ambasador Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj kako bi se ruskoj strani i ovim putem izrazila najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu i brojnih počinjenih zločina. Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih snaga sa cele teritorija Ukrajine, te hitno obezbeđenje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći. Naglašeno je očekivanje Republike Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi - piše u saopštenju hrvatskog MVPEI-a.

- Ambasadoru Ruske Federacije uručena je i nota kojom se, skladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, ruska strana obaveštava o odluci Republike Hrvatske o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Ambasade Ruske Federacije u Zagrebu, kojom se opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu reducira na nivo Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi, te je zatraženo da 18 diplomata i 6 članova administrativno-tehničkog osoblja Ambasade Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku - navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

BOGME GA JE ZATRESLO... POPUT EKSPLOZIJE: Podrhtavanje tla uznemirilo komšiluk