ŠPIRIĆ: Neodgovorne izjave Izetbegovića o Dejtonskom sporazumu

Novosti online

07. 04. 2022. u 16:09

ZAMENIK predsedavjućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da je teško graditi državu i dogovor u njoj kada dokument na kome ona počiva čelnici te zemlje nazivaju ludačkom košuljom, kao što je danas učinio lider SDA Bakir Izetbegović.

ШПИРИЋ: Неодговорне изјаве Изетбеговића о Дејтонском споразуму

Foto: EPA

- Dejtonski mirovni sporazum zaustavio je rat u BiH i dao nam Ustav i sada ga neko zove ludačkom košuljom. Naš problem i nastaje tu gde Dejtonski mirovni sporazum tumačimo prema trenutnim potrebama i dnevnopolitičkim dešavanjima - izjavio je Špirić.

On je dodao da lider SDA, najveće stranke bosanskih muslimana, tvrdnjom da je država u koju se zaklinju opasana ludačkom košuljom, uništava svaki motiv da se gradi na temeljima na kojoj je BiH nastala.

Špirić, koji je i potpredsednik SNSD-a, tvrdi da su neodgovorne izjave visokih funkcionera jednako opasne kao i osmišljene aktivnosti na diskreditaciji institucija koje su nastale Dejtonskim mirovnim sporazumom.

- Za Srbe je Dejtonski mirovni sporazum garant opstanka Republike Srpske unutar BiH, a ukoliko nam počnu vezati ludačke košulje mi ćemo naći rešenje kako da dišemo punim plućima, zdravi i slobodni - zaključio je Špirić.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)