PLENKOVIĆ SAOPŠTIO NOVE CENE GORIVA: Otkrio kakva će se promena desiti sutra

Tanjug

21. 03. 2022. u 22:05

PREMIJER i predsednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas da hrvatska vlada čini maksimum da ublaži teret cena goriva i dodao da će sutra doći do pada cena, pa bi dizel trebalo da košta 12,03, benzin 11,84, a plavi dizel 8,14 kuna.

ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Открио каква ће се промена десити сутра

Foto: EPA

- Dizel bi sutra trebalo bude 12,03 kune (187 dinara), benzin 11,84 kuna (184 dinara), a plavi dizel 8,14 kuna (127 dinara) - rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a upitan o sutrašnjem smanjenju cena goriva, prenela je Hina.

On je pojasnio kako je do manjih cena goriva došlo zbog toga što je prosek cene nafte na Mediteranskom tržištu bio manji nego pre sedam dana i jer je vlada prošle sedmice donela dve uredbe s kojima su dodatno smanjili cenu goriva.

Plenković je kazao i da su smanjili akcize te da su ograničili i marže na 0,75 lipa.

- Vlada je sa svoje strane učinila maksimum da ublaži teret cena goriva - istakao je on.

Plenković je kazao da u ovim okolnostima moraju biti u poziciji da finansiraju sve subvencije podsetivši i kako je prošle sedmice u Saboru bila rasprava o smanjenju PDV-a na plin, kao i na niz drugih potrepština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba