ZBOG PORASTA BROJA ZARAŽENIH: U Hrvatskoj od ponedeljka nove mere, rad od kuće gde god je moguće

Tanjug

07. 01. 2022. u 17:59

U HRVATSKOJ će zbog porasta broja zaraženih korona virusom od ponedeljka na snagu stupiti nove mere kojima se dodatno ogranicavaju javna okupljanja, najavio je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova i predsednik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović.

ЗБОГ ПОРАСТА БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Хрватској од понедељка нове мере, рад од куће где год је могуће

Foto Privatna arhiva

Prema novoj odluci, biće zabranjena javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba, umesto dosadašnih 100, a događaji sa kovid potvrdama i uz suglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba, precizirao je Božinović na konferenciji za novinare. Dodao je da se u zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja sa više od 25 osoba, umesto dosadašnjih 50, a ona uz kovida potvrde ograničavaju se na 100 osoba, prenosi Hina.

- Na privatnim okupljanjima biće moguce prisustvo 20 osoba, umesto 30 kao dosad, a na okupljanjima gde svi imaju kovid potvrde moći će da prisustvuje 50 osoba. Neće biti promena u radu ugostiteljskih objekata, ali da će biti pojačanih kontrola - rekao je Božinović.

Od ponedeljka će biti ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će u zatvorenom moći da bude popunjeno najviše 20 odsto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Upotreba maski obavezna je bez obzira na posedovanje kovid potvrda na verskim, umetnickim programima, bioskopskim projekcijama i izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela. Uvodi se i obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće gde god je to moguće.

BONUS VIDEO - POSLEDNjE ŠTO VIDE LjUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest