OPTUŽNICE ZA RATNE ZLOČINE U BIH: “Učinak” veći nego u 2020. godini, Srbima najviše tužbi

V. MITRIĆ

02. 01. 2022. u 18:24

BROJ podignutih optužnica u 2021. godini, u odnosu na broj predmeta je za 31 odsto veći u odnosu na 2020. godinu, a takođe, optuženo je 11 osoba više nego u prethodnoj godini, što je za 24 odsto više, rečeno je „Novostima“ u Tužilaštvu BiH.

ОПТУЖНИЦЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У БИХ: “Учинак” већи него у 2020. години, Србима највише тужби

FOTO: Avaz

- Treba istaći i da je broj optuženih osoba (56) za devet optuženih, odnosno za 19 odsto veći u odnosu na 2019. godinu, koja je bila bez pandemije kovid 19 -kažu u Tužilaštvu BiH. -Ovaj broj optužnica rezultat je intenzivnog rada i zalaganja tužilaca i osoblja u Posebnom odsku za ratne zločine, uprkos otežavajućim okolnostima prouzrokovanim ograničenjima zbog pandemije kovid 19, smanjenoj mogućnosti putovanja i kretanja, kao i drugim objektivnim okolnostima.

Tužilaštvo BiH i Posebni odsek za ratne zločine, kako kažu, “nastaviće intenzivan rad i u novoj godini, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i u okviru saradnje sa pravosuđem zemalja regiona i tužilaštvom pri MRMKS, u cilu borbe protiv nekažnjenosti ratnih zločina”.

Ubedljivo najviše optuženih i osuđenih je Srba. Samo u pretposlednjem danu 2021. godine podignute su optužnice protiv 12 Srba zbog ratnih zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati