OPET IM SRBI KRIVI: Nova afera u Hrvatskoj, Škoro doneo jezivu fotografiju na konferenciju za štampu (VIDEO)

Tanjug

30. 11. 2021. u 14:33

POSLANIK u hrvatskom saboru i bivši lider opozicionog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro optužio je danas grupu mladića srpske nacionalnosti, iz Sremskog Laza, da su u Lovačkom domu u Starim Janovcima pretukli 28-godišnjeg Vinkovčanina jer je, kako tvrdi, hteo da naruči njegovu pesmu Mata.

ОПЕТ ИМ СРБИ КРИВИ: Нова афера у Хрватској, Шкоро донео језиву фотографију на конференцију за штампу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ PIXSELL

Škoro je na konferenciji za novinare u saboru rekao da se incident dogodio pre dve sedmice.

Pokazujuću fotografiju pretučenog Vinkovčanina, Škoro je rekao da ga je posetio nakon incidenta i dodao da smatra nedopustivim da se "teške telesne povrede kvalifikuju kao remećenje javnog reda i mira", preneo je hrvatski javni servis HRT.

Škoro je rekao da mu je mladić ispričao da je osetio nekakvu netrpeljivost u prostoru u kojem su se nalazili, ali da je ipak naručio pesmu Mato, posle čega je usledio udarac u glavu, a potom, kako je kazao, i "klasično cipelarenje".

Mato je, inače, u Škorinoj pesmi seoski mangup, pijanica i raspikuća, kojeg selo ne voli. Ali, onda 90-ih, kada je "domovina pozvala na odbranu", on se prvi odazove, "odbrani je i vraća se u selo kao heroj".

Škorina konferencija za novinare usledila je dve sedmice od navodnog incidenta i dva dana nakon što je nepoznati počinilac oskrnavio srpsku zastavu u Varaždinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)