HRVATSKA UVODI OBAVEZNE KOVID POTVRDE: Mnogi će sutra ostati pred vratima

J.KERBLER

15. 11. 2021. u 21:32

OD sutra neće biti moguće u Hrvatskoj ući u poštu, banku, školu ili neko ministarstvo bez kovid potvrde ili negativnog testa ne starijeg od 48 časova.

ХРВАТСКА УВОДИ ОБАВЕЗНЕ КОВИД ПОТВРДЕ: Многи ће сутра остати пред вратима

Foto: Printskrin

Večeras je zabeležen neverovatni pritisak na mesta gde se može da uradi test, a mnoge ustanove radile su do kasnih noćnih sati kako bi svi zainteresovani mogli da budu testirani.

Svi nastavnici i profesori škola i fakulteta moraće sutra ujutro da pokažu kovid potvrdu ili test da uopšte uđu u zgradu, a tako je i sa zaposlenija u javnoj i državnoj upravi.

Ko nema potvru ili test ostaće pred vratima, a zaposlenima će se beležiti dan izostanka sa posla. Mnogi se boje da neće moći na vreme da obave testove, ali to je sada njihov lični problem sa kojim država više ne želi da ima ništa. U početku se testovi rade besplatno, ali sve je veći pritisak da se od Nove godine naplaćuju.

Neki od zagrebačkih fakulteta traže i da studenti imaju kovid potvrde, ali je rok produžen do decembra. Nije još posve jasno ni kako će funkcionirati pokazivanje kovid potvrda, time da su sa pošte poručili da će je svi morati pokazati tek kada dođu do šaltera.

Nastavljaju se i protesti širom Hrvatske, a koronu je dobio i dr. Srećko Sladoljev, jedan od najpoznatijih protivnika vakcinacije. ”U 24 časa cela se mora porodica zarazila”, poručio je Sladoljev svojim pristalicama.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave