VESTI IZ HRVATSKE: Plenković otkrio da li će rasti cene struje i gasa u Hrvatskoj

Tanjug

21. 10. 2021. u 18:33

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je danas da se cene struje i gasa za građane i veliki deo privrednih subjekata u Hrvatskoj neće povećavati do kraja grejne sezone.

ВЕСТИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Пленковић открио да ли ће расти цене струје и гаса у Хрватској

Foto: EPA

- Što se tiče naših sugrađana i ogromnog dela privrednih subjekata, cene gasa i električne energije neće rasti i mi smo tu u sigurnoj zoni praktično do kraja sezone grejanja, otprilike do početka aprila iduće godine - rekao je Plenković po dolasku u Brisel na samit EU, na kojem je je jedna od glavnih tema vrtoglavi rast cena energije.

On je dodao da bi "poskupljenje jedino mogli da osete privredni subjekti koji nisu imali dugoročne, nego kratkoročne ugovore o snabdevanju gasom, prenosi Hina.

Naveo je da hrvatska vlada ima na raspolaganju različite alate koje će koristiti u zavisnosti od toga kako će se razvijati situacija s cenom energije.

Za sada je ograničila maksimalne cene benzina i dizela.

- Time smo stabilizovali očekivanja u ovih mesec dana da vidimo kako će se razvijati stanje s cenama nafte i tako primirili bilo kakav udar na domaćinstva, na standard građana - rekao je Andrej Plenković.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)