SAVETNIK SRPSKOG ČLANA PREDSEDNIŠTVA BiH: Čampara potvrdio da je Ustavni sud BIH političko sredstvo

S. M.

09. 10. 2021. u 15:54

RADOVAN Kovačević, savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da je smešno i skandalozno da neko tvrdi da politička izjava i zalaganje za vraćanje u okvire Ustava BiH predstavljaju antiustavno delovanje i nešto što Ustavni sud BiH treba na bilo koji način da osudi.

САВЕТНИК СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: Чампара потврдио да је Уставни суд БИХ политичко средство

Foto D. Pozderović

-To su političke igre političkog Sarajeva, političkih Bošnjaka i nešto što nema apsolutno nikakve veze s realnošću, rekao je Kovačević za RTRS komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, koji je zatražio od Ustavnog suda BiH da "pokrene proceduru utvrđivanja privremene nesposobnosti Milorada Dodika za vršenje funkcije člana Predsedništva BiH".

Kovačević ističe da se vraćanje u okvire Ustava, kakav je jedini na snazi u BiH i potpisan i prihvaćen, između ostalog, i od Republike Srpske kao strane u Dejtonu, ne može smatrati antiustavnim delovanjem.

On poručuje da Ustavni sud BiH, sa troje stranih sudija koje konstantno zajednički deluju sa bošnjačkim sudijama, radi protiv interesa srpskog i hrvatskog naroda i protiv interesa i ustavnih prava i pozicije Republike Srpske.

Kovačević kaže da to potvrđuje i Čamparina izjava, te da je ovakav Ustavni sud BiH isključivo političko sredstvo bošnjačke politike.

- Niko neće bilo kakvim igricama ni igrama, pa ni Ustavni sud BiH koji je davno izašao iz svojih ustavnih okvira propisanih Dejtonskim sporazumom, osujetiti Republiku Srpsku da zaštiti svoja prava i konačno vrati sve ono što joj je na nezakonit način oduzeto i da sve uskladi s onim što su njena Ustavom zagarantovana prava, rekao je Kovačević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)