SRPSKA ŠKOLA U NORVEŠKOJ KRALJEVINI: Više od 40 učenika oduševljeno što će nastavu pohađati na maternjem jeziku

J.S.

05. 09. 2021. u 09:21

U ORGANIZACIJI udruženja Srba i prijatelja “Mihajlo Pupin”, Viken Norge, Ministarstva prosvete Republike Srbije kao i Ambasade republike Srbije u Kraljevini Norveškoj uz podršku Fredrikstad komune organizovala je nastavu na srpskom jeziku za preko 40 školaraca.

СРПСКА ШКОЛА У НОРВЕШКОЈ КРАЉЕВИНИ: Више од 40 ученика одушевљено што ће наставу похађати на матерњем језику

Foto: J.S.

Sa decom će raditi nastavnica Aleksandra Lepojević, a Srbi naseljeni u Norveškoj ne kriju zadovoljstvo što će deca moći da stiču obrazovanje na srpskom jeziku.

Branko Dimeski iz ovog udruženja podseća da je Udruženje Srba i prijatelja “Mihajlo Pupin” osnovano u decembru  prošle godinete  i da su svi srećni što je u vrlo kratkom vremenskom periodu ovaj projekat zaživeo.

Branko Dimeski / Foto Privatna arhiva

 


-  Želio bih posebno da naglasim veliku podršku roditelja kao i Ambasadi Republike Srbije u Kraljevini Norveškoj i Fredrikstad komuni da dođe do realizacije ovako važnog projekta – kaže Dimeski.


Deca će redovnu nastavu pratiti u norveškim školama tokom nedelje, dok će nastavu na maternjem jeziku pratiti jednom nedeljno, tačnije subotom. Zanimljivo je da su mališani pokazali veliko interesovanje za školu na srpskom jeziku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)