SRPSKA ŠKOLA U NORVEŠKOJ KRALJEVINI: Više od 40 učenika oduševljeno što će nastavu pohađati na maternjem jeziku

J.S.

05. 09. 2021. u 09:21

U ORGANIZACIJI udruženja Srba i prijatelja “Mihajlo Pupin”, Viken Norge, Ministarstva prosvete Republike Srbije kao i Ambasade republike Srbije u Kraljevini Norveškoj uz podršku Fredrikstad komune organizovala je nastavu na srpskom jeziku za preko 40 školaraca.

СРПСКА ШКОЛА У НОРВЕШКОЈ КРАЉЕВИНИ: Више од 40 ученика одушевљено што ће наставу похађати на матерњем језику

Foto: J.S.

Sa decom će raditi nastavnica Aleksandra Lepojević, a Srbi naseljeni u Norveškoj ne kriju zadovoljstvo što će deca moći da stiču obrazovanje na srpskom jeziku.

Branko Dimeski iz ovog udruženja podseća da je Udruženje Srba i prijatelja “Mihajlo Pupin” osnovano u decembru  prošle godinete  i da su svi srećni što je u vrlo kratkom vremenskom periodu ovaj projekat zaživeo.

Branko Dimeski / Foto Privatna arhiva

 


-  Želio bih posebno da naglasim veliku podršku roditelja kao i Ambasadi Republike Srbije u Kraljevini Norveškoj i Fredrikstad komuni da dođe do realizacije ovako važnog projekta – kaže Dimeski.


Deca će redovnu nastavu pratiti u norveškim školama tokom nedelje, dok će nastavu na maternjem jeziku pratiti jednom nedeljno, tačnije subotom. Zanimljivo je da su mališani pokazali veliko interesovanje za školu na srpskom jeziku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

OTERALI SRBE, A SAD BEŽE I HRVATI: Popis pokazao da je sve manje naših sunarodnika u Hrvatskoj, ali se smanjuje i ukupan broj građana