NOVI PROBLEMI ZA BOSNU: Bakir Izetbegović odbija pregovore o budućnosti zemlje

Tanjug

30. 08. 2021. u 15:52

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović tvrdi da neće biti nikakvih novih pregovora o budućnosti BiH na koje poziva srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА БОСНУ: Бакир Изетбеговић одбија преговоре о будућности земље

Foto: EPA

- O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsedništvu i parlamentu - tvrdi Izetbegović, koji po tom pitanju deli mišljenje predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića.

Dodik je juče izjavio da je Dejtonski sporazum praktično mrtav pa bi, kazao je, trebalo otvoriti nove pregovore o budućnosti BiH i predložio da posrednici budu predsednici Turske Redžep Tajip Erdogan, Srbije Aleksandar Vučić i Hrvatske Zoran Milanović.

- U tim je razgovorima dobrodošla je podrška prijatelja iz međunarodne zajednice, ali sigurno ne u redukovanom formatu koji predlaže Milorad Dodik - kazao je Izetbegović.

Hrvatski predsednik Milanović je tokom dana Dodikov predlog ocenio “dobronamernim, ali nerealanim”, jer, kako je istakao, jasno je on usamljen u iznošenju takvih ideja i da za to nema podršku unutar BiH.

Zbog te izjave, a posebno deo u kojem kaže da se "ne može slomiti Republika Srpska” Milanović je u delu BiH medija prozvan da "zvuči kao Dodik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)