BISERA PONOVO UDARA NA SRBIJU: Odjednom joj odgovara Dejtonski sporazum, Vučiću uputila smešan zahtev

Novosti online

19. 07. 2021. u 13:34

MINISTARKA spoljnih poslova BiH Bisera Turković danas je salvom uvreda reagovala na izjave ministra policije Aleksandra Vulina, i tom prilikom je optužila predsednika Aleksandra Vučića da ruši Dejtonski sporazum.

БИСЕРА ПОНОВО УДАРА НА СРБИЈУ: Одједном јој одговара Дејтонски споразум, Вучићу упутила смешан захтев

Foto: Printskrin

Turković očekuje da se Vučić ogradi od izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o "ujedinjenju srpskog sveta", iako je ministra Vulin govorio o srpskom svetu kao konceptu, a ne o bilo kakvim teritorijalnim pretenzijama.

- Ukoliko to ne učini, to će samo potvrditi da je njegova i zvanična politika Srbije rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koja ima za cilj pripojiti delove Bosne i Hercegovine Srbiji. Vulinova izjava kojom je decidno rekao da ujedinjenje Srba znači jedinstvenu državu, flagrantno je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, destabiliziranje cele regije Zapadnog Balkana i zloslutna pretnja građanima Bosne i Herecegovine koji su se pre 26 godina branili od agresije i genocida - kazala je ona, pa dodala:

- Vulinove izjave su najbolji pokazatelj odakle dolazi destabilizacija regije i blokade i opstrukcije evropskog puta Bosne i Hercegovine, ali i ostalih država regije. Bosna i Hercegovina će s Vulinovim izjavama upoznati zvanično sve države koje su garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma i Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira - zaključila je ona.

Zanimljivo je da se, iako Sarajevo stalno pokušava da "zaobiđe" odredbe Dejtonskog sporazuma u težnji ka centralizaciji i ukidanju Republike Srpske, Bisera Turković sada postavlja kao najveći branitelj tekovina Dejtona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!