ŠTA KAŽE HRVATSKA JAVNOST: Premijer Plenković najnegativniji političar

Tanjug

11. 07. 2021. u 23:49

NA VRHU lestvice najnegativnije ocenjenih hrvatskih političara nalazi se premijer Andrej Plenković, a u top tri je i predsednik Sabora Gordan Jandroković, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela Promocija plus.

ШТА КАЖЕ ХРВАТСКА ЈАВНОСТ: Премијер Пленковић најнегативнији политичар

Foto: John Thys, Pool Photo via AP

Istraživanje pokazuje rast popularnosti novog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i političke platforme Možemo, pad rejtinga predsednika Zorana Milanovića i čvrstu prvu poziciju HDZ-a.

Godinu dana od poslednjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, HDZ je i dalje vodeća politička stranka, a prema rezultatima istraživanja u julu, nju podržava 27,4 odsto anketiranih, što pokazuje da ova stranka ima veliku prednost nad političkom konkurencijom, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Na drugom mestu i dalje je SDP sa 18,7 odsto podrške, 0,2 odsto manje nego u junu, ali istraživanje pokazuje da se SDP ozbiljno približila koalicija Možemo koja je u julu zabeležila porast popularnosti i podršku 16,9 odsto anketiranih, 3,5 odsto više nego u junu.

Uprkos padu rejtinga, na četvrtom mestu je Domovinski pokret Miroslava Škore koji je u julu imao podršku 6,4 posto anketiranih, 1,8 odsto manje nego u junu, a na petom mestu je Most sa 4,8 odsto podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa