ŠTA KAŽE HRVATSKA JAVNOST: Premijer Plenković najnegativniji političar

Tanjug

11. 07. 2021. u 23:49

NA VRHU lestvice najnegativnije ocenjenih hrvatskih političara nalazi se premijer Andrej Plenković, a u top tri je i predsednik Sabora Gordan Jandroković, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela Promocija plus.

ШТА КАЖЕ ХРВАТСКА ЈАВНОСТ: Премијер Пленковић најнегативнији политичар

Foto: John Thys, Pool Photo via AP

Istraživanje pokazuje rast popularnosti novog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i političke platforme Možemo, pad rejtinga predsednika Zorana Milanovića i čvrstu prvu poziciju HDZ-a.

Godinu dana od poslednjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, HDZ je i dalje vodeća politička stranka, a prema rezultatima istraživanja u julu, nju podržava 27,4 odsto anketiranih, što pokazuje da ova stranka ima veliku prednost nad političkom konkurencijom, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Na drugom mestu i dalje je SDP sa 18,7 odsto podrške, 0,2 odsto manje nego u junu, ali istraživanje pokazuje da se SDP ozbiljno približila koalicija Možemo koja je u julu zabeležila porast popularnosti i podršku 16,9 odsto anketiranih, 3,5 odsto više nego u junu.

Uprkos padu rejtinga, na četvrtom mestu je Domovinski pokret Miroslava Škore koji je u julu imao podršku 6,4 posto anketiranih, 1,8 odsto manje nego u junu, a na petom mestu je Most sa 4,8 odsto podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)