DODIK POSLAO PRKOSNU PORUKU GENOCIDAŠIMA: Srpska će nastaviti da živi, više Srba stradalo u Sarajevu nego muslimana u Srebrenici

Novosti online

08. 07. 2021. u 12:48

IDEJA Republike Srpske mora da ostane čista, istina je nezaobilazna, a Srpska se ne bori za "svoju" istinu, već za objektivan pristup činjenicama, poruka je srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa tribine "Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici", koja se održava u Beogradu.

ДОДИК ПОСЛАО ПРКОСНУ ПОРУКУ ГЕНОЦИДАШИМА: Српска ће наставити да живи, више Срба страдало у Сарајеву него муслимана у Сребреници

Foto: Printscreen

Dodik je podsetio da su neke vlasti u RS već usvojile sraman izveštaj OHR o Srebrenici.

- Vlada RS je poništila taj izveštaj - objasnio je Dodik i rekao da su formirane komisije koje bi na objektivan i stručan način predočile događaje u Srebrenici.

On kaže da je nezavisna komisija utvrdila da se zločin desio u Srebrenici i nad Srbima i nad Bošnjacima, ali da se ne može govoriti o genocidu.

Dodik se izjavio i da je više Srba stradalo u Sarajevu nego Bošnjaka u Srebrenici, te podsetio na veliku antisrpsku kampanju koja se smišljeno vodi.

- Ja sam uveren da ideja Republike Srpske mora da ostane čista, mora da bude besprekorna i da mi moramo da odbacimo svaku vrstu satanizacije i prljanja tog imena i tog procesa. Rat svakako donosi svašta i stvari koje naravno nisu u okviru zakona i nisu u okviru morala i mi smo spremni da na tu temu pričamo, ali ne možemo da prihvatimo da priču koju rade vezano za navodni genocid u Srebrenici, iskoriste o nama kao genocidnom narodu ili Republici Srpskoj koja treba da se ukine, jer je takva - rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska slobodarska i da će nastaviti da živi, dodajući i da tribine poput ove predstavljaju značajan doprinos istini.

Informativni-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u beogradskom Pres centru UNS-a organizuju tematsku tribinu pod naslovom „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)