TERATE NAM GOSTE U HRVATSKU: Slovenački ugostitelji negoduju zbog mera koje važe i posle ukidanja epidemije

Novosti online

16. 06. 2021. u 15:25

U SLOVENIJI je danas prvi dan nakon ukidanja epidemije kovida-19, ali dosadašnje zaštitne mere i restrikcije ostaju kao da se ništa nije promenilo, čime nisu zadovoljne mnoge uslužne delatnosti.

ТЕРАТЕ НАМ ГОСТЕ У ХРВАТСКУ: Словеначки угоститељи негодују због мера које важе и после укидања епидемије

Foto EPA

Među nezadovoljnima su ugostitelji, koji traže da se ukine uslov po kome u unutrašnjost lokala mogu samo gosti koji su preboleli kovid, oni koji su vakcinisani i osobe sa negativnim testom.     

Vladu su preko svog udruženja pozvali da im omogući rentabilno poslovanje, jer su gostionice poluprazne i rade sa pola kapaciteta.

- Neka se odmah ukine uslov razdvajanja stolova na najmanje tri metra i pravila za boravak u unutrašnjim prostorijama - naveli su u pismenom apelu upućenom vladi i epidemiolozima.            

Uz to, traže da im se omogući poslovanje i posle 22 sata i upozoravaju da postaju nekonkurentni u odnosu na susedne zemlje s blažim propisima.    

U Hrvatskoj nema ovakvih uslova, pa se ovako slovenački gosti zapravo teraju u Hrvatsku - opaska je koju su naveli u obraćanju vladi.

Slične primedbe vladi ističu i druge uslužne delatnosti, pa su frizeri vladu pozvali da odmah ukine propis o osiguranju najmanje deset kvadratnih metara za mušterije.     

Upozorili su takođe da je kod njihovih hrvatskih kolega drugačije jer im je propisana samo obvezna fizička distanca od 1,5 metra među mušterijama, a u italijanskim frizerskim salonima samo metar udaljenosti od frizera do frizera.

Nelogična im je i potreba fizičke distance kada u salone dođu članovi iste porodice. Slične primedbe na vladine propise nakon formalnog kraja epidemije imaju i pedikiri koji upozoravaju da se ovako samo jača rad na crno u Sloveniji.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DA SE SMRZNEŠ: Neverovatna scena na Adi Ciganliji - muškarac usred decembra otišao na KUPANJE (FOTO)