PRIJAVITE KORUPCIJU: Glavna tužiteljka Evropske unije pozvala Bugare

Tanjug

11. 06. 2021. u 23:06

GLAVNA tužiteljka Evropske unije Laura Kovesi pozvala je danas građane Bugarske da Evropskm javnom tužilaštvu, novoformiranom telu EU na čijem je čelu, prijave ozbiljna krivična dela povezana sa korupcijom.

ПРИЈАВИТЕ КОРУПЦИЈУ: Главна тужитељка Европске уније позвала Бугаре

Foto Pixabay

Ona je rekla da Evropsko javno tužilaštvo, koje će se baviti istragama, gonjenjem i privođenjem pravdi onih koji čine krivična dela protiv budžeta Unije, služi evropskim građanima i da će svaka njihova prijava biti istražena, prenosi AP.

Kovesi je održala sastanke sa bugarskim vlastima kako bi što pre bilo izabrano šest novih kandidata iz te zemlje za delegirane tužioce, nakon što je njena kancelarija prethodne proglasila nepodobnim za taj posao.

Ona je rekla da je pronađeno rešenje i dodala da bi novi kandidati trebalo da budu nezavisni i iskusni u borbi protiv korupcije, pranja novca i svih drugih krivičnih dela iz nadležnosti njene kancelarije.

Bugarska, koju su partneri u EU u više navrata ukorili zbog nedovoljno efikasne borbe protiv korupcije, prva je zemlja koju je Kovesi posetila od stupanja na dužnost pre 10 dana.

Njena poseta dolazi nakon što su SAD pocetkom meseca uvele sankcije za tri državljana Bugarske i 64 firme kojima oni upravljaju, optužujuci ih za duboku umešanost u korupciju u toj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)