MLADIĆ JE BIO U TENKU, A JA SAM NIŠANIO ZOLJOM: Bivši komandant hrvatske vojske se prisetio svog "hrabrog poduhvata" posle 30 godina

Novosti online

09. 06. 2021. u 15:49

GENERALU Ratku Mladiću je juče izrečena doživotna kazna zatvora pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za bivšu Jugoslaviju u Hagu.

МЛАДИЋ ЈЕ БИО У ТЕНКУ, А ЈА САМ НИШАНИО ЗОЉОМ: Бивши командант хрватске војске се присетио свог храброг подухвата после 30 година

Foto: Ž. Knežević/AP Photo/Oleg Stjepanovic

To je bio povod da se mnogi, koji su se tokom ratnih dejstava plašili generala, prisete svoje hrabrosti.

Tako je bivši hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović juče podsetio dešavanja iz 1991. godine, kada se na ratištu sukobljavao baš sa Mladićem.

On je za RTL rekao da se sa Mladićem nikada nije susreo oči u oči, ali se setio da je 1991. godine zoljom pucao na tenk u kom se nalazio Mladić.

- Nismo znali da on ide na pregovore dolje u Hrvace s tada vodećim ljudima grada Sinja. Mi smo bili u klasičnoj akciji, diverziji. Meni je žao što smo propustili tu šansu, ali to je tako, ispričao je Kotromanović koji je tada imao dvadesetak godina.

On kaže kako je na samu presudu ravnodušan, i smatra da se ništa posebno neće promeniti u Mladićevom životu, i sa pravom primećuje da će general ostati nacionalni heroj u Republici Srpskoj i Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024