HARIZMATIČNI BUNTOVNIK I BOEM: Proverite, šta kaže horoskop, da li ste tipična Vodolija

Astrolog Marina Jungić Milošević

30. 01. 2024. u 12:00

JEDAN od najoriginalnijih i najzagonetnijih znakova Zodijaka, pod vlašću je nepredvidivog Urana, planete energičnosti koja ruši sve prepreke (kada je u lošim aspektima) i simbolizuje sve što je novo, donoseći preokrete, neočekivane situacije, revolucije, bunt...

ХАРИЗМАТИЧНИ БУНТОВНИК И БОЕМ: Проверите, шта каже хороскоп, да ли сте типична Водолија

Foto: Profimedia

Muškarci rođeni u ovom znaku su uglavnom boemi, magnetski privlačni, čak i kada ih ne krase fizički atributi, tako karakteristični za atraktivnog Lava ili šarmantnog Bika. Često imaju svetliji, prozračan ten, čak nepravilne crte lica, duži nos. Deluju hladno, na distanci, i opet privlače suprotni pol.

Slični su Škorpiji, ili ćete ih odmah zavoleti ili ih nećete podnositi, nema sredine. Često urade nešto čime vas kupe za ceo život, da bi u nekoj drugoj situaciji u vama izazvali potpuno oprečna osećanja.

Nekonvencionalni, ekscentrični, lako sklapaju pozanastva. Nezavisni, lična sloboda im je na prvom mestu, ali uvek brinu o porodici. Kavaljeri, skloni ekstremima, što zarade, troše bez žaljenja. Avanturisti, nemirnog duha, ne plaše se rizika, čak ih privlači. Njihov drski šarm krije se i u ležernom pristupu i ćutanju. Nikada se ne zna šta misle. Umeju da šokiraju bližnje. Mada su vrlo humani, ljubav više pokazuju prema drugima, znanim i neznanim prijateljima i poznanicima, nego prema bliskoj osobi.

Mana im je što su sklone čestim promenama raspoloženja, pa je njihovu ćud teško "uhvatiti". I prihvatiti. Zbog osetljivog nervnog sistema, umeju burno da reaguju u trenutku, često i na promenu vremena. Niži tip ovog znaka zna da bude sebičan, neosetljiv, hirovit, a u ekstremnim slučajevima, nagao, eksplozivan, fanatik. Vešto kriju sujetu, kao i posesivnost u ljubavi, ponekad i paranoju.

Foto: Profimedia

Mada žene Vodolije nisu toliko harizmatične kao muškarci, uvek plene prefinjenim šarmom. Slobodoumne su, otvorene, uvek gledaju napred, umeju da komuniciraju sa drugima i često se nađu na šefovskim pozicijama, jer im ljudi veruju. I mada nije lako osvojiti, ni zadržati damu rođenu u ovom znaku, njen partner uvek može da računa na nju. Ona će za njega uvek imati praktičan savet i konkretnu podršku. Niži tipovi žena Vodolija često su histerični i frustrirani.

Oba pola poseduju dar za umetnost, naročito fotografiju, muziku. Odlično se snalaze u zanimanjima koja imaju veze sa novinarstvom, pisanjem, marketingom, sportom, elektrotehnikom, avijacijom, astrologijom.

Slabe zdravstvene tačke kod oba pola, pored osetljivog nervnog sistema, su i cirkulacija, migrene, reuma.

Foto: Profimedia

Muška dominacija do kraja januara


PLUTON, planeta moći, harizme i velikog bogatstva, posle 226 godina, od 21. januara, ponovo je u Vodoliji, znaku budućnosti, čovečanstva, moderne tehnologije, pronalazaka i revolucija, preko koga će prelaziti naredne dve decenije. Na globalnom planu, promeniće sliku naše planete. Njegov ulazak već osećaju januarske Vodolije, julski Lavovi, aprilski Bikovi i oktobarske Škorpije, kojima će doneti životne preokrete, promene u odnosu sa emotivnim i poslovnim partnerom, selidbu, promenu posla.

Do kraja januara, spoj Sunca i Plutona u 11. zodijačkom znaku, simbolizuje mušku dominaciju u gotovo svim sferama, posebno u medijima, novim tehnologijama, na internetu. I na ljubavnom planu, muškarci će do kraja januara nastojati da vode glavnu reč, često na štetu svojih partnerki, od kojih mnoge mogu biti i fizički i psihički zlostavljane.

Krajem 18. veka, Pluton u Vodoliji (ušao 1778. godine) doneo je Francusku revoluciju, otkriće fotosinteze, prve letove balonom na topli vazduh, pronalazak šivaće mašine, otkriće kamena iz Rozete, ključnog za naše razumevanje egipatskih hijeroglifa... Naravno, sada Pluton pravi drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, ali nema sumnje da je svet na pragu revolucionarnih promena.

Pluton je planeta unutrašnje snage, regeneracije, seksualnosti, naglog uspona onda kada sve izgleda izgubljeno, a njegov uticaj (i natalnog i tranzitnog) u ličnom horoskopu zavisi od aspekata koje obrazuje sa vladaocima vašeg znaka. Naglašen je u Škorpiji, Ovnu i Blizancima, dok je njegovo delovanje slabije u Biku, Vagi i Strelcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja