PRIZOR OD KOGA ZASTAJE DAH: Visok je 435 metara i ima 84 sprata -„Najmršaviji“ oblakoder na svetu završen u NJujorku (VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2022. u 18:16

PANORAMA Menhetna dobila je još jedno obeležje – Stajnvej toranj, koji ima odnos visine i širine 24:1 što ga čini „najmršavijim“ oblakoderom na svetu.

ПРИЗОР ОД КОГА ЗАСТАЈЕ ДАХ: Висок је 435 метара и има 84 спрата -„Најмршавији“ облакодер на свету завршен у Њујорку (ВИДЕО)

Printskrin jutjub

Novi neboder visok je 435 metara što ga takođe čini jednim od najviših na zapadnoj hemisferi, odmah iza Svetskog trgovinskog centra 1 (541 metar) i Sentral park tornja (472 metra).

U 84 sprata novog oblakodera, između ostalog, smešteno je 60 luskuznih apartmana, čije se cene kreću od 7,75 miliona dolara za studijski apartman do 66 miliona za penthaus.

Prvih pet spratova rezervisani su za prodajne jedinice luksuznih brendova, ali i za prostore za rekreaciju, uključujući tu i olimpijski bazen, fitnes centar i trpezarijski prostor sa separeima.

Građevinu je dizajnirala njujorška arhitektonska firma "SHoP Architects", a građevinske radove izvele su kompanije "JDS Development", "Property Markets Group" i "Spruce Capital Partners".

Gradnja „najmršavijeg“ oblakodera na planeti započeta je 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!