"LETO U ZAVIČAJU" U TRŠIĆU: Radionice za srpsku decu iz inostranstva

Lj.B.

10. 07. 2024. u 12:35

UČENICI dopunskih škola na srpskom jeziku u inostranstvu i ove godine borave u pratnji svojih nastavnika u Naučno-obrazovno-kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću od 7. do 13. jula.

ЛЕТО У ЗАВИЧАЈУ  У ТРШИЋУ: Радионице за српску децу из иностранства

ministarstvo prosvete

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete treću godinu za redom realizuje se projekat „Leto u zavičaju“ koji je namenjen učenicima Dopunske škole na srpskom jeziku u inostranstvu i potpuno je besplatan.

U prvoj, od predviđene tri grupe, gostuje šezdeset učenika iz sledećih država: Švajcarske, Nemačke, Francuske, Italije, Slovenije, Grčke, Rusije, Češke i Amerike.

Ovogodišnji program odvija se kroz tematsko-integrativne jezičke i umetničke radionice, osmišljene u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Realizatori radionica su stručnjaci iz oblasti pedagogije, jezika, folklora, muzike, drame i sporta.

Teme ovogodišnjeg projekta su: „Srpskim jezikom stvaramo, o zavičaju razgovaramo“, „Ceo svet ih zna, Srbija se njima ponosi“; „Uvek se seti“, „Igram, pevam, stvaram – o tradiciji razgovaram“ i „Moja Srbija“.

U okviru programa, učenici će posetiti rodnu kuću Vuka Stefanovića Karadžića, manastir Tronošu i Banju Koviljaču. Kroz svakodnevne jezičke, dramske, muzičke, folklorne i sportske radionice, učenici će sticati nova znanja koja će pokazati na završnoj svečanoj priredbi poslednjeg dana svog boravka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!