VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA MATURANTE: Upis u srednje škole traje još danas

Tanjug

06. 07. 2024. u 08:18

PODNOŠENjE prijave za upis učenika u srednje škole elektronskim putem preko portala "Moja srednja škola" za učenike koji se nisu upisali u prvom krugu traje do danas do 15.00 časova.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА МАТУРАНТЕ: Упис у средње школе траје још данас

Foto: P. Milošević/Milena Anđela/Ilustracija

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević rekao je ranije Tanjugu da je u prvom krugu, 2. i 3. jula, raspodeljeno nešto više od 59.000 mesta od 64.000 koliko je učenika polagalo završni ispit.

On je dodao da najveće interesovanje vlada za obrazovnim profilima medicinske struke, u unutrašnjosti Srbije i dodao da su u Beogradu i Novom Sadu najtraženije gimnazije.

Od ostalih škola posebno visok indeks popularnosti je bio za Gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, Srednju turističku školu na Novom Beogradu – smer hotelijerko-restoraterski tehničar, kao i za Vazduhoplovnu akademiju – smer avio-tehničar za vazduhoplov i motor.

Prema njegovim rečima, u prve tri želje upisano je oko 82 odsto. Ministarstvo prosvete navelo je da posle prvog upisnog kruga neraspoređeni učenici, njih 1.524, ima mogućnost da se u drugom upisnom krugu upišu na preostala slobodna mesta.

Za sve one učenike koji iz zdravstvenih i objektivnih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku, moći će to da urade 14, 15. i 16. avgusta.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!