MESTA ZA JOŠ 220 MALIŠANA: Počela izgradnja vrtića "Poletarac" u Alibunaru

Lj.B.

16. 04. 2024. u 14:57

U Alibunaru je danas položen kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u okviru Predškolske ustanove “Poletarac”.

МЕСТА ЗА ЈОШ 220 МАЛИШАНА: Почела изградња вртића Полетарац у Алибунару

ministarstvo prosvete

Izgradnjom novog objekata  biće obezbeđeno 220 novih mesta za mališane sa teritorije opštine Alibunar, koji će biti podeljeni u 11 grupa. Investicija je vredna preko 150 miliona dinara, a vrtić će se prostirati na površini od oko 1450 metara kvadratnih.

- Izgradnjom novih kao i dogradnjom, adaptacijom i opremanjem postojećih objekata, Ministarstvo prosvete radi na širenju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, čime daje podršku roditeljima, deci i lokalnoj samoupravi.  Važno je da predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem obuhvatimo što veći broj dece. Posebnu pažnju posvećujemo unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja - izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Dodala je da se posebna pažnja posvećuje unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

- 'Polaganjem kamena temeljca za novi vrtić ulazimo u realizaciju najvažnijeg projekta u Opštini Alibunar. Naši najmlađi sugrađani konačno će dobiti adekvatan prostor za odrastanje i obrazovanje, čime će se pružiti podrška porodicama i roditeljima i novim generacijama koje su naša budućnost. Kroz realizaciju ovog projekta, kao i drugih koje sprovodimo, Opština Alibunar nastoji da stvori okruženje u kojem će deca imati sve uslove za bezbedno i srećno detinjstvo. Ovo je zajednički uspeh i zbog toga želim da se zahvalim Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete na podršci u realizaciji ovog projekta - rekla je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

Izgradnja novih vrtića sprovodi se u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koje Ministarstvo prosvete realizuje uz podršku Svetske banke. Cilj projekta je povećanje sveobuhvata dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i unapređenje kvaliteta istog. Na unapređenju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja radi se kroz obuke i mentorske podrške koje je do sada prošlo preko 20000 vaspitača, kao i kroz primenu Novih osnova programa. Bitan aspekat Projekta je i inkluzija mališana u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja od najranijeg uzrasta,  pogotovo onih iz socijalno osetljivih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?