NAJVAŽNIJA DOBROBIT DECE: Legendarni odbojkaš Vanja Grbić održao predavanje studentima u Novom Sadu

S.B.

15. 11. 2022. u 14:06

VLADIMIR Vanja Grbić, naš legendarni odbojkaš, inače doktor sporta i fizičkog vaspitanja, danas je na Fakultetu za sport i psihologiju u Novom Sadu, na dvočasovnom, veoma zanimljivom i posećenom predavanju, preneo znatiželjnim studentima lična iskustva iz bogate sportske i akademske karijere.

НАЈВАЖНИЈА ДОБРОБИТ ДЕЦЕ: Легендарни одбојкаш Вања Грбић одржао предавање студентима у Новом Саду

S.B.

Osvajač olimpijskog zlata u Sidneju 2000. godine, kao i pregršt odličja na najvećim svetskim i evropskim smotrama, kako u dresu reprezentacije, tako i u klupskim takmičenjima, u prvi plan je stavio vezu između teorije i prakse.

- Studente generalno zanima da znanja stečena na fakultetu primene na terenu - kaže Vanja. - Jedina ispravna stvar u svemu tome je da se dete stavi na prvo mesto za dobrobit i ostvarenje svojih ciljeva. Mališane je neophodno podržati u bavljenju sportom, voditi ih na ispravan način i jednako tako u kompleksnom radu uočiti vanserijske talente.

Po rečima dr Zlatka Ahmetovića, dekana Fakulteta za sport i psihologiju, reč je o jednom od oblika rada te obrazovne ustanove, tribini na kojoj gostuju istaknuti i ostvareni stručnjaci u oblasti sporta.

- Na tribinama govore oni koji imaju šta da kažu, a znamo da je Vanja krajem prošlog milenijuma uradio sve što se moglo uraditi na sportskom borilištu i svoju aktivnost nastavio na akdemskom nivou. On je doktor u toj oblasti i ima mnogo toga što je izučavao da prenese studentima. To je, smatramo, jedan od najboljih izvora vaspitanja i obrazovanja mladih - kaže Ahmetović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)