NEGOVANJE TRADICIJE: Đaci i profesori škole "Drvoart" odali počast Kralju Aleksandru Prvom

B.B.

14. 11. 2022. u 16:16

GRUPA učenika i nastavnika Tehničke škole "Drvo art" iz Beograda, u okviru obeležavanja Dana primirja, odali su počast Kralju Aleksandru I u mestu Sent Kventin u Francuskoj.

НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ: Ђаци и професори школе Дрвоарт одали почаст Краљу Александру Првом

Predstavnici škole "Drvoart"

Venac su na spomenik položili Aleksis Grandin, zamenik gradonačelnice, Zorica Đoković direktorka Tehničke škole "Drvo art" i Ana Bonami, direktorka Škole za umetničke zanate (Lyce desMtiers d'Art Saint-Quentin) iz Sent Kventina. Intonirane su himne obe zemlje i odata pošta stradalim vojnicima, a ceremoniju su uveličali ratni veterani Francuske. Direktorka Đoković je podsetila na stradanja francuskog i srpskog naroda, kao i veze Francuske i Srbije u Prvom svetskom ratu.

Do saradnje beogradske i francuske stručne škole došlo je u okviru Erazmus+ programa. Na inicijativu čelnika grada Sent Kventina, dogovoreno je da se razmena učenika obavi u vreme Dana primirja kako bi predstavnici naše škole prisustvovali ceremoniji i kako bi se upriličilo odavanje pošte Viteškom Kralju. 

Nakon ceremonije, u skupštini grada, održan je prijem za nastavnike i učenike "Drvo art", a narednog dana, gosti iz Beograda učestvovali su u maršu mira povodom Dana primirja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?