GRAD POVEĆAO STIPENDIJE: Rok za prijavljivanje đaka i studenata traje 15 dana

B.B.

17. 05. 2022. u 11:14

SKUPŠTINA grada Beograda nastavlja da podržava najbolje đake i studente, a ove godine su povećane stipendije namenjene uspešnim školarcima. Konkurs za prijavljivanje kandidata je raspsian danas, a rok za dostavljanje prijava je 15 dana.

ГРАД ПОВЕЋАО СТИПЕНДИЈЕ: Рок за пријављивање ђака и студената траје 15 дана

Foto P. Milošević

Grad će dodeliti 146 stipendija, ukupne vrednosti oko 21 milion dinara.

- Učenici će, umesto dosadašnjih 10 hiljada dinara, mesečno dobijati 12 hiljada, dok su studentske stipendije sa 12 hiljada povećane na 15 hiljada dinara mesečno - rekao je Slavko Gak, sekreatr za obrazovanje i dečiju zaštitu.

-  Ove godine se za đake kao kriterijum vraća uspeh na takmičenjima i osvojene diplome osim postignutog uspeha tokom školovanja, jer je prošle godine za učenike kao kriterijum razmatran socijalno-ekonomski status porodice, usled neodržavanja takmičenja zbog epidemije virusa korona.

On je objasnio da će se posle završetka konkursa dodeliti 35 stipendija učenicima srednjih škola (30 za gimnazije i srednje stručne škole, pet za umetničkih škola) i 111 studentima visokoškolskih ustanova (59 akademcima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 sa društveno-humanističkog i 13 studentima sa umetničkih fakulteta.

Konkurs je objavljen na sajtu Skupštine grada i sredstvima javnog informisanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!