KNJIGA O REDITELJU ALEKSANDRU ĐORĐEVIĆU: Među koricama autobiografija i monografija pod nazivom "Uvek ispočetka"

V.V.S.

20. 05. 2021. u 17:34

AUTOBIOGRAFIJA i monografija o reditelju Aleksandru Đorđeviću biće predstavljena u utorak, 25. maja, u u RTS Klubu Radio Beograda - priređivač dela "Aleksandar Đorđević: Uvek ispočetka" je teatrolog Dragana Bošković, a o radu sa poznatim stvaraocem pisalo je u knjizi više od trideset glumaca, reditelja i kritičara.

КЊИГА О РЕДИТЕЉУ АЛЕКСАНДРУ ЂОРЂЕВИЋУ: Међу корицама аутобиографија и монографија под називом Увек испочетка

RTS

Kroz sećanja reditelja kultnih ostvarenja ( "Otpisani", "Vruć vetar", "Balkan ekspres 2", "Bolji život") predstavljena je istorija, ne samo televizije već i države, društva i kulture.U više od petnaest sati razgovora koje je zabeležila Dragana Bošković, reditelj Aleksandar Đorđević (1924 - 2005) iz ličnog ugla deli istorijske momente i zakulisne radnje pozorišta od pedesetih, Televizije Beograd od šezdesetih godina, srpske i jugoslovenske kulturne scene.

O radu sa Đorđevićem pisali su, između ostalih, Ljubiša Samardžić, Vojislav Brajović, Gordan Mihić, Ljubomir Ubavkić Pendula, Marko Nikolić, Zlata Numanagić, Svetlana Bojković, Boris Miljković, Branislava Džunov, Božidar Zečević, Goran Marković i Siniša Pavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)