PRIČA O "DEMOKRATIJI": Na Crvenom krstu danas novi naslov na repertoaru kuće

V. V. S.

15. 05. 2021. u 10:51

U SARADNjI Beogradskog dramskog i Novosadaskog pozorišta (Ujvideki sinhaz) nastala je predstava "Demokratija", koju je po tekstu Josifa Brodskog režirao i adaptirao (zajedno sa Slobodanom Obradovićem) Veljko Mićunović: premijera je danas, na Maloj sceni "Predrag Pepi Laković" BDP.

ПРИЧА О ДЕМОКРАТИЈИ: На Црвеном крсту данас нови наслов на репертоару куће

Foto BDP

- Svedočićemo setu scena na putu demokratizacije jednog društva. Postavlja se pitanje da li je danas uopšte moguća demokratija u svetu koji je amoralan, je li u nekim segmentima čak prevaziđena? Poigravali smo se sa groteskom, trudili da neke situacije budu i duhovite, ali naravno, taj smeh postaje gorak na kraju - kaže reditelj Veljko Mićunović.

Hrvatski glumac Ozren Grabarić već je u ovom teatru gostovao u predstavi "Ružni, prljavi, zli" s rediteljskim potpisom Lenke Udovički, a povodom novog angažmana kaže:

- Srećan sam što sam se vratio u BDP. Ovde se dešavaju neke sjajne stvari, postaje mesto pozorišnih susreta. Upoznao sam sada i drage kolege Mađare, prvi put sarađivao sa Veljkom i Tamarom, a Ivana je već moj "stari" partner.

u "Demokratiji" igraju i Arpad Mesaroš, Tamara Aleksić, Ivana Nikolić i Gabor Pongo. Dramaturg je Slobodan Obradović, kompozitor Irena Popović Dragović, a kostime "potpisuje" Jelena Stokuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)