NIJE VEROVAO DA SE TO BAŠ NJEMU DOGAĐA: Biković otkrio kako je zapravo krenula njegova karijera u Rusiji

Novosti online

08. 05. 2021. u 21:12

KADA je sa filmom "Montevideo, bog te video" svojevremeno krenuo na Moskovski filmski festival sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, glumac Miloš Biković kući se vratio sa nagradom publike, ali i bogatiji za poznanstvo sa svojim omiljenim rediteljem Nikitom Mihalkovom.

НИЈЕ ВЕРОВАО ДА СЕ ТО БАШ ЊЕМУ ДОГАЂА: Биковић открио како је заправо кренула његова каријера у Русији

Foto: Printskrin

- Brat mi je stalno govorio da Mihalkovu napišem pismo i na taj način mu stavim do znanja da želim da igram u nekom njegovom filmu. Na to sam rekao da bogu ne treba pismo, da je za njega to formalnost i da je samo božja volja da li ću raditi sa Nikitom. Ako to treba da se desi, desiće se. I ne napišem pismo. Dva meseca kasnije zvonio mi je telefon. Još smo snimali "Montevideo 2", bio je jul mesec. Na ekranu se očitao češki broj. Bio je to Stanislav iz Ženeve. Kaže: "Mi bismo vam ponudili glavnu ulogu kod Nikite Mihalkova, ako ste slobodni sad u julu, da dođete na kasting." Sve se poklopilo da pomislim kako se Bjela šali sa mnom, pa sam odmah odgovorio da snimam neki glupi film sa ludakom rediteljem i da se javi nekom drugom prilikom. Nije mu bilo jasno ko sam kad na keca odbijam Mihalkova. Insistirao je da mi bar pošalje scenario mejlom, pa sam mu dao adresu. Nisam ni stigao da zovem Bjelu i kažem mu kako znam da se šalio, kad mi je stigao scenario od 118 strana. Shvatio sam da nije šala - ispričao je Miloš u emisiji "Ko sam sebi i šta sam tebi" na televiziji K1, prisećajući se kako je počela njegova internacionalna karijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu