SAHRANJEN KOSTA HRISTIĆ U PARIZU: Posmrtni ostaci poznatog novinara biće prebačeni u Beograd (FOTO)

G. ČVOROVIĆ

03. 05. 2021. u 16:54

NA Pariskom groblju u Ivriju, na južnom obodu francuske prestonice, u ponedeljak je sahranjen poznati francuski novinar srpskog porekla, publicista i pisac Kosta Hristić koji je prošle nedelje preminuo u 86. godini od posledica duge i teške bolesti, pogoršane korona virusom.

САХРАЊЕН КОСТА ХРИСТИЋ У ПАРИЗУ: Посмртни остаци познатог новинара биће пребачени у Београд (ФОТО)

Foto: G.Č.

Prethodno je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Parizu služeno opelo Kosti Hristiću koji je dugo godina, sve do bolesti, bio predsednik Crkvene opštine i član Upravnog odbora Zapadnoevropske eparhije.

Bio je i veliki srpski patriota.

Imajući u vidu aktuelne pandemijske mere, ispraćaju Koste Hristića prisustvovao je najuži krug prijatelja i rodbine, među kojom su bili i njegova supruga Margita, kćerka Milana i sinovi Lazar i Nikola.

Foto: G.Č.

 

Kosta Hristić je za života izrazio želju da bude sahranjen u Beogradu, ali su pandemijske okolnosti učinile da mu grob privremeno bude u Parizu, gde je živeo od srednjoškolskih dana.

- Želju našeg počivšeg oca ćemo svakako ispuniti, čim epidemiološke mere to budu dozvolile – preneo nam je Kostin sin Lazar, potvrdivši da će posmrtni ostaci njegovog oca biti prebačeni u Beograd.

Ugledni novinar i urednik "Monda" i "Poena", koji potiče iz stare srpske porodice, nikada nije živeo u Srbiji u kojoj će večno počivati, čim okolnosti to budu dozvolile.

Foto: G.Č.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!