SAHRANJEN KOSTA HRISTIĆ U PARIZU: Posmrtni ostaci poznatog novinara biće prebačeni u Beograd (FOTO)

G. ČVOROVIĆ

03. 05. 2021. u 16:54

NA Pariskom groblju u Ivriju, na južnom obodu francuske prestonice, u ponedeljak je sahranjen poznati francuski novinar srpskog porekla, publicista i pisac Kosta Hristić koji je prošle nedelje preminuo u 86. godini od posledica duge i teške bolesti, pogoršane korona virusom.

САХРАЊЕН КОСТА ХРИСТИЋ У ПАРИЗУ: Посмртни остаци познатог новинара биће пребачени у Београд (ФОТО)

Foto: G.Č.

Prethodno je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Parizu služeno opelo Kosti Hristiću koji je dugo godina, sve do bolesti, bio predsednik Crkvene opštine i član Upravnog odbora Zapadnoevropske eparhije.

Bio je i veliki srpski patriota.

Imajući u vidu aktuelne pandemijske mere, ispraćaju Koste Hristića prisustvovao je najuži krug prijatelja i rodbine, među kojom su bili i njegova supruga Margita, kćerka Milana i sinovi Lazar i Nikola.

Foto: G.Č.

 

Kosta Hristić je za života izrazio želju da bude sahranjen u Beogradu, ali su pandemijske okolnosti učinile da mu grob privremeno bude u Parizu, gde je živeo od srednjoškolskih dana.

- Želju našeg počivšeg oca ćemo svakako ispuniti, čim epidemiološke mere to budu dozvolile – preneo nam je Kostin sin Lazar, potvrdivši da će posmrtni ostaci njegovog oca biti prebačeni u Beograd.

Ugledni novinar i urednik "Monda" i "Poena", koji potiče iz stare srpske porodice, nikada nije živeo u Srbiji u kojoj će večno počivati, čim okolnosti to budu dozvolile.

Foto: G.Č.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024