OTKRIVENA TAJNA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Magijsku narukvicu deli u „Kalkanskim krugovima“, a svako je može napraviti!

Novosti online

24. 04. 2021. u 19:01

Žarko Laušević, glumeći u jednoj od najgledanijih TV serija, kolegama-glumcima deli narukvicu od bilja. Upravo ova narukvica unela je veliku dozu misterije među publikom.

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА: Магијску наруквицу дели у „Калканским круговима“, а свако је може направити!

Foto: Promo

Ustvari, ovo je njena jednostavna tajna iako prošarana mitovima i realnošću. Prema narodnim predanjima među Srbima ova narukvica čuva nosioca od demona i ala. Lekovito bilje ima značajnu ulogu u magijskim ritualima, i prenosi se na čuvanje zdravlja čoveka koji nosi takvu narukvicu.


Biljna narukvica se, po starim Slovenima, vezuje i za vile, pa je u „Kalkanskim krugovima“ i deli vila iz Zabrana, odnosno glumica Nina Janković.

Glavni sastojci narukvice su: perunika, glog


PERUNIKA Ona je glavni sastav narukvice. Drugi naziv joj je bogiša. Ona se vezuje za Peruna gromovnika, staroslovenskog velikog boga koji kažnjava nepravdu. Postoje delovi Srbije u kojima se ova biljka, upravo zbog Peruna, i naziva božja biljka. Perunika raste na sunčanim, ali se gaji i kao ukrasna biljka.


GLOG Predstavlja nezaobilazni element narukvice i ima simboliku najsnažnijeg elementa u borbi protv demona. Može se pronaći u različitim staništima.
BRŠLjAN Predstavlja najjači deo narukice koji brine o zdravlju. Ova biljka puzavica se, takođe, može lako pronaći.


BOSILjAK Nosiocu obezbeđuje osećaj i snagu ljubavi prema drugim osoba. Ova biljkakrajevskog mirisa pronalazi se na mnogim mestima u prirodi, a može se uzgajati i u kućnim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!