PREMINUO SRPSKI GLUMAC: Nakon kraće bolesti umro Dragoslav Savić Safa

Novosti online

06. 04. 2021. u 13:15

NIŠKI glumac Dragoslav Savić Safa preminuo je juče u 62. godini nakon kraće bolesti, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

ПРЕМИНУО СРПСКИ ГЛУМАЦ: Након краће болести умро Драгослав Савић Сафа

Foto: Printskrin

Pored mnogobrojnih uloga, publika će ga pamtiti i po monodrami "Stane Piroćanac".

Najomiljeniji niški "Piroćanac”, otišao je sa životne pozornice i preselio se na nebesku scenu večnosti. Počivaj u miru. I igrao u veselju sa anđelima, druže moj - ovim rečima se na Fejsbuku od Safe oprostio glumac Miroljub Riki Nedović, koji je sa njim igrao još kao mladić u amaterskom pozorištu.

U Narodnom pozorištu zaigrao je, najpre kao gost, u predstavi ,,Kralj i njegov komediograf“ 1996. godine, a zatim i kao stalni član, iste godine, u predstavi ,,Život provincijskih plejboja“, u ulozi Bore.

U ovih 25 godina, ostvario je niz uloga u predstavama: ,,Pešice“, ,,Putujuće pozorište Šopalović“, ,,Tamni vilajet“, ,,Samoubica“, ,,Ukroćena goropad“, ,,Sabirni centar“, ,,Mačoizam“, ,,Gde je nestao Harms“, ,,Veliki manevri u tijesnim ulicama“, ,,Herostrat“, ,,Kneginja od Foli Beržera“, ,,Kako vam drago“... do neizašle premijere predstave ,,Heroj nacije“ u ulozi Budimira Životića.

Dragoslav Savić dobitnik je tri nagrade na susretima profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“. Sam je izdvajao nagradu dobijenu 1993. godine za ulogu Žorž Dandena ostvarenu u Narodnom pozorištu Pirot.

Bio je autor i reditelj više TV emisija na niškim televizijama, režiser iz hobija, kako je sam govorio, duhoviti, nenadmašni komičar, koga su rado gledali naši sugrađani, kao i gledaoci širom Srbije. Gledali smo ga, do skoro, na TV Prva u seriji ,,Dođi juče“ sa glumcem Goranom Sultanovićem. Radovao se toj ulozi, gde je potpuno bio u svom fahu. I radovao nas je svojim humanim odnosom, profesionalnim radom, brigom i pažnjom. U toliko nam Safin odlazak izgleda teško preboljiv - kažu iz niškog Pozorišta.

Sahrana Dragoslava Savića Safe je 7. aprila u 13 sati na Vrežinskom groblju. Komemoracija će biti održana 8. aprila u 12 sati u sali Narodnog pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju