UMETNOŠĆU PROTIV KORONE: Počela nova izložbena sezona u muzeju u Ćupriji (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 03. 2021. u 15:47

IZLOŽBOM dela iz umetničke zbirke u galeriji Muzeja “Horeum Margi Ravno” u Ćupriji počela je nova izložbena sezona.

УМЕТНОШЋУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Почела нова изложбена сезона у музеју у Ћуприји (ФОТО)

Foto: Muzej Muzej “Horeum Margi Ravno“

Izložba obuhvata tridesetak dela različitih autora, među kojima su i dobitnici nagrade “Matiću u čast”, ali i dela zavičajnih umetnika. Zbog epidemiološke situacije, nije bilo zvaničnog otvaranja, ali zainteresovani mogu da pogledaju postavku kada god požele.

- Većinu izloženih radova iz umetničke zbirke donirali su autori ili kolekcionari iz svojih privatnih kolekcija. Postavku čine i tri rada dobitnika nagrade “Matiću u čast”. Reč je o delima Dragane Vesović, dobitnice nagrade za 2018. godinu, Jovana Spasića, nagrađenog 2019. godine, i Ivana Milosavljevića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade – kaže direktor muzeja Novak Novaković i dodaje da su prvi put izložena i dela koja je poklonio Božidar Despotović Despa, kolekcionar koji je svoju veliku kolekciju crteža i grafika muzejskoj publici predstavio 2019. i 2020. godine.

Izložba će biti otvorena dok epidemiološka situacija ne bude dozvolila da se uradi druga postavka. Inače, veliki deo zbirke je digitalizovan, a u planu je da se uradi i virtuelna poseta izložbi kako bi posetioci mogli putem društvenih mreža da je pogledaju.

Ovakav vid komunikacije sa publikom, preko društvenih mreža, bio je karakterističan tokom vanrednog stanja prošle godine i tokom perioda pooštrenih mera zaštite od korona virusa.

Foto: Muzej Muzej “Horeum Margi Ravno“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave