"MROŽEK" NA ŠABAČKOJ SCENI: Premijerno izvođenje komada „Na pučini“

V.V.S.

26. 03. 2021. u 16:53

NA repertoaru Šabačkog pozorišta 30.marta je premijerno izvođenje komada Slavomira Mrožeka „Na pučini“, za koji je adaptaciju, režiju, scenografiju i izbor muzije uradio Ivan Tomašević.

МРОЖЕК НА ШАБАЧКОЈ СЦЕНИ: Премијерно извођење комада „На пучини“

Foto: V. M.

U originalnoj verziji teksta Slavomira Mrožeka „Na pučini“ svi likovi su muškarci. U adaptiranom tekstu naše predstave umesto Mrožekovih muških likova pojavljuju se žene i dva nova lika koje igraju muškarci, a koji ne postoje kod Mrožeka. Želja nam je bila da pokažemo kako u nekim životnim situacijama ljudi (u našem slučaju žene), kada je u pitanju borba za egzistenciju, mogu doći do tako bizarnih rešenja problema, kao što je kanibalizam – ističe Ivan Tomaević.

- Tri žene su jasno skicirane kao predstavnice tri društvena sloja: onog koji bi da jede a stalno ostaje gladan, onog koji razmišlja i svoju nemoć tumači filozofijom i onog koji manipulacijom ostvaruje svoje ciljeve...

Igraju Dragana Radojević, Aneta Tomašević, Kristina Pajkić, Slađana Pajčić, Vladimir Milojević i Siniša Maksimović. Kostimograf je Selena Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)