NIJE STIGAO DA ISPUNI POSLEDNJU ŽELJU: Legendarni Vlasta Velisavljević nije uradio jednu stvar koju je žarko želeo

Novosti online

26. 03. 2021. u 15:43

VLASTA Velisavljević (95), koji je preminuo u sredu od virusa korona u KBC "Dragiša Mišović", imao je neostvarenu želju - da snimi film o svom životu!

НИЈЕ СТИГАО ДА ИСПУНИ ПОСЛЕДЊУ ЖЕЉУ: Легендарни Власта Велисављевић није урадио једну ствар коју је жарко желео

Foto: Z. Knežević

Legendarni glumac je ispričao da počinje da piše scenario o svom detinjstvu i burnoj mladosti. Rat i logor Vlasta je želeo da sa svetom podeli priču o tome kako je završio u nemačkom logoru, a kasnije i na Golom otoku.

- Imam samo jednu neostvarenu želju, a to je da snimim film o mom životu. Pre svega o detinjstvu, mlados, ratu, logoru „Dortmund Herde“, Golom otoku... Ovih dana razmišljam ko bi mogao da mi pomogne da napišem scenario. To mi je veliki san i jedino što do sada nisam uradio, a silno želim, da to zabeležim i da ostane iza mene - rekao je Vlasta neposredno pre nego što se razboleo.

Njegovim kolegama je žao što ga je smrt sprečila da ostvari poslednju želju, ali se nadaju će taj film ipak biti snimljen.

- Krivo mi je što Vlasta nije stigao da ispuni svoju poslednju želju, ipak ostali su ljudi koji bi mogli da snime film i tak se oduže velikom čoveku, koji je preživeo pet života u jednom. Vlasta je do zaslužio - rekla je Mira Banjac.

I njen kolega Svetozar Cvetković smatra da glumci treba da se organizuju i ostvare to Vlastinu zamisao.

- Vlasta je bio veoma posena i značajna ličnost u umetnosti, uz to i divan čovek. Kada prođe ova korona, nadam se da ćemo se odužiti svim glumcima koji su koji su otišli pa i vlasti - rekao je rekao glumac.

Glumac će biti sahranje 27. marta, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!