NIKOLE I VLASTE VIŠE NEMA, OSTAVILI SU MI BRANKU I RADU DA IH ČUVAM! LJubiša Ristić oprostio se od Velisavljevića

Novosti online

24. 03. 2021. u 17:20

SVAŠTA je tokom života Vlastimir Vlasta Velisavljević preživeo - kliničku smrt, dva bombardovanja, logor, Goli otok, ali nažalost ne i virus korona.

НИКОЛЕ И ВЛАСТЕ ВИШЕ НЕМА, ОСТАВИЛИ СУ МИ БРАНКУ И РАДУ ДА ИХ ЧУВАМ! Љубиша Ристић опростио се од Велисављевића

Foto: I. Marinković

Srce omiljenog glumca prestalo je danas da kuca u 95. godini, što je saopštilo njegovo Jugoslovensko dramsko pozorište. U KBC "Dragiša Mišović" primljen je 14. marta u lošem zdravstvenom stanju, prošle srede je uveden u veštačku komu, ali, i pored napora lekara, spasa nije bilo.

U kasnijoj glumačkoj karijeri ostvario je čak 350 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.  Najpoznatija pozorišna uloga je u predstavi "Buba u uhu" Ljubiše Ristića, koju je više od 1.600 puta igrao na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U podeli su od samog početka igrali Nikola Simić, Vlasta Velisavljević, Branka Petrić i Rada Đuričin.

- Baš ovih dana pre 50 godina probali smo za stolom moju diplomsku predstavu. Vlasta je bio najstariji u "Bubi u uhu" i ispostavilo se najmlađi, igrao je s Nikolom, Brankom i Radom tu predstavu još 45 godina. Njih četvoro su jedina i najlepša konstanta u mom životu u pozorištu. Nikole i Vlaste više nema, ostavili su mi Branku i Radu da ih čuvam. Sada je bez Vlaste svima teže jer nema njegovog radovanja životu i optimizma, zbog kojeg nema čoveka koji ga nije voleo. Doviđenja, malađec, poručio je Ljubiša Ristić

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!