GALERIJA ULUSA U KNEZ MIHAILOVOJ: "U svim pravcima" Andreje Krstića - Čenipea

M.A.K.

03. 03. 2021. u 14:22

NA samostalnoj izložbi "U svim pravcima", umetnika Andreje Krstića - Čenipea, koja će biti otvorena od 3. marta, u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) u Knez Mihailovoj ulici broj 37, biće prikazani radovi nastali u poslednje četiri godine.

ГАЛЕРИЈА УЛУСА У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: У свим правцима Андреје Крстића - Ченипеа

Galerija ULUS Lazar Kostić

Ovim delima, autor testira nove ideja u već oprobanim materijalima - bojenom medijapanu i slikanoj zidnoj površini.

Plan umentika je da prvog dana izložbe oslika i centralni zid galerije, čime i u bukvalnom smislu, uvodi uličnu umetnost u ekskluzivni galerijski prostor. U pitanju je kombinacija zidne slike i zidne skulpture koja će dati novu dimenziju kako samom radu, tako i galeriji u koji će biti izveden.

- Najviše me motiviše rešavanje samozadatih likovnih problema, inspirisan sopstvenom imaginacijom i ličnim doživljajem okruženja - ističe Krstić (1993), koji je diplomirao na smeru zidno slikarstvo, u klasi profesora Miroslava Lazovića, na Fakultetu primenjenih umetnosti, gde je master završio kod profesora Nikole Božovića.

- Naziv izložbe "U svim pravcima" definisao je proces nastanka svih dela-razgrađivanje prizora na geometrijske forme i ponovno građenje u apstraktnoj kompoziciji. Cilj ove instalacije je da posmatrač u bukvalnom smislu odluta "u svim pravcima" u sopstvenom doživljaju umetničkog dela ispred koga se nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo