GOJKOVIĆ SA DIREKTOROM PRIRODNJAČKOG MUZEJA: Iz Nacrta zakona potpuno jasno da je to republička ustanova kulture

Novosti online

24. 02. 2021. u 14:06

MINISTARKA kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom Paunovićem, povodom lažnih vesti koje su u toku jučerašnjeg dana plasirane, a vezano za dalji status ove republičke ustanove kulture.

ГОЈКОВИЋ СА ДИРЕКТОРОМ ПРИРОДЊАЧКОГ МУЗЕЈА: Из Нацрта закона потпуно јасно да је то републичка установа културе

Foto: Ministarstvo

-Na sastanku je istaknuto da je Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Narodnom skupštinom Republike Srbije, definisao između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja. Iz teksta Nacrta zakona je potpuno jasno da je to republička ustanova kulture i da će i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu. Tako su na sastanku razjašnjene sve izmišljotine koje su juče provejavale u delu javnosti - stoji u saopštenju Ministarstva.

Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja.

- Ministarstvo kulture i informisanja za ovu godinu opredelilo je sredstva za raspisivanje konkursa za idejno rešenje za zgradu Muzeja koja je predviđeno da bude na Novom Beogradu odlukom Skupštine grada Beograda - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!