STRUČNO VOĐENJE U MUZEJU JUGOSLAVIJE: Sve tajne Alana Forda

M.A.K.

19. 02. 2021. u 19:12

СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ У МУЗЕЈУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Све тајне Алана Форда

Muzej Jugoslavije

U MUZEJU Jugoslavije, u subotu, od 13 časova biće organizovano vođenje kroz izložbu „Alan Ford trči počasni krug”, a posetioocima će govoriti Lazar DŽamić, stručni saradnik na postavci i autor „Cvjećarnice u Kući cveća”, studije o fenomenu uspeha stripa „Alan Ford” u Jugoslaviji.

DŽamić će predstaviti kratku istoriju ovog stripa i izneti manje poznate zanimljivosti o „Alanu Fordu”, skrećući pažnju upravo na njegovu percepciju u jugoslovenskim okvirima. Na izložbi, čiji je autor Rok Glavan, prikazane su 152 originalne crtačke table iz ranog perioda stripa (1969–1975), kada su na njegovoj izradi radili Lučano Seki – Maks Bunker, kao scenarista i Roberto Raviola Magnus kao crtač, kao i tri naslovne strane sa crtežima Paola Pifarerija. U okviru izložbe prikazana su i retka izdanja stripa „Alan Ford” iz kolekcije Marijana Matića, Vladimira Jakovljevića i Marija Reljanovića.

Zbog ograničenog broja posetilaca, usled epidemioloških mera, neophodno je prijavljiviti se za stručno vođenje putem formulara:https://forms.gle/kFgXUrE2J62yaeYf9<https://forms.gle/kFgXUrE2J62yaeYf9>, a vođenju može da se prisustvuje samo uz kupljenu ulaznicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)