SNIMANJE KAO ČISTA MAGIJA: Trifunović o filmu "Previše lično"

A. P.

04. 02. 2021. u 13:32

U DOMAĆE bioskope danas stiže romantična priča "Previše lično" Marte Ferencove, koja je u godini pandemije bila veliki hit u češkim i slovačkim bioskopima, sa gotovo pola miliona gledalaca.

СНИМАЊЕ КАО ЧИСТА МАГИЈА: Трифуновић о филму Превише лично

Foto Promo

Film u fokusu ima tri ljubavne priče, a, uz poznate češke glumce, glavne junake igraju Branislav Trifunović i Miki Manojlović.

Nastao prema istoimenom bestseleru Evite Tvardzik Urbankove, "Previše lično" govori o tri žene koje se poznaju ili upoznaju. Ujedinjuje ih prijateljstvo, muškarac i mala petogodišnja devojčica.

- Igram udovca sa detetom koji se zaljubljuje i ulazi u novu vezu - kaže, za "Novosti", Branislav Trifunović.

- Ovo je, čini mi se, posle dužeg vremena jedan iskren ženski film, u kome se žene prepoznaju i reaguju na ovu priču.

Foto Promo

Ono što ovaj film izdvaja je neobičan način snimanja, u kome su glumci govorili svako na svom jeziku, a potom su njihovi glasovi naknadno sinhronizovani. Tako su srpski glumci kod njih "progovorili" češki, a njihovi kod nas srpski.

- Rediteljka i koscenaristkinja Marta Ferencova želela je da u filmu ima srpske glumce, jer izuzetno ceni našu kinematografiju. Organizovan je kasting, a potom je usledilo snimanje. Publika u Češkoj i Slovačkoj je navikla na sinhronizovanje stranih glumaca, pa to njima nije ništa neobično, a videćemo kako će reagovati domaća publika.

DODATNA ENERGIJA

OSIM pomenutih imena u ovoj dirljivoj ljubavnoj priči igraju Eliška Balzerov, Tatijana Dikova, Luboš Kostelni, Marijan Mitaš i hrvatski Janko Popović Volarić.

- Lepo je kad se čovek izmakne iz svoje sigurne zone, kada snimaš u drugoj zemlji koja ceni i poštuje glumce. Zbog takvih stvari dobijaš dodatnu energiju - kaže Trifunović.

Trifunović kaže da mu je u početku bilo neobično da deli scenu, ali ne i isti jezik sa svojom partnerkom Petrom Hrebičkovom, ali da je sve ubrzo došlo na svoje mesto.

- Posle nekog trenutka, bez obzira na različiti jezik, to deljenje scene postaje čista energija, u čemu i jeste magija i čar glume. Razumeli smo se vrlo brzo, neke stvari nisu morale da se objašnjavaju - kaže Trifunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao