U ŠABAČKOM POZORIŠTU: Počele probe predstave “Na pučini“

V.V.S.

02. 02. 2021. u 13:04

U ŠABAČKOM pozorištu počele su prve probe predstave “Na pučini“ Slavomira Mrožeka, za koju režiju, scenografiju i izbor muzike potpisuje Ivan Tomašević.

У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ: Почеле пробе представе “На пучини“

Foto: Arhiva

-Reč je o komediji u kojoj se poigravamo ozbiljnim temama, kao što su poštovanje i prijateljstvo. Videćemo kako se ove teme razvijaju kada se likovi nađu u ekstremnim situacijama, poput boravka na pustom ostrvcetu posle brodoloma – ističe Ivan Tomašević.


- U našem slučaju su to, u početku, tri normalne, kulturne žene koje, posle nekoliko provedenih dana bez hrane, dolaze do novih, interesantnih moralnih načela… Predstava je zamišljena kao sukob dva „naučna“ gledišta koje zastupaju eminentni strčnjaci koji se bave pitanjem humanosti i morala.

U originalnoj verziji tekst je pisan za pet muških likova. U  šabačkoj postavci sve uloge  tumače žene,  a dopisana su dva nova lika, dva naučnika, profesora, koje igraju muškarci.  Igraju Dragana Radojević, Aneta Tomašević, Kristina Pajkić, Slađana Pajčić, Vladimir Milojević i Siniša Maksimović. Kostim  je osmislila Selena Mladenović. Premiera je lanirana u martu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri