FESTIVAL TRAJE UPRKOS SVEMU: Praznični program Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici

V. V. S.

04. 01. 2021. u 09:34

ZA NOVOGODIŠNjE i božićne praznike Narodno pozorište u Prištini, sa sedištem u Gračanici, organizovalo je revijalni onlajn festival "Uprkos svemu": na programu su predstave kuće koje su snimljene i pripremljene tokom prethodnih meseci, a za čiju realizaciju je izrađena internet-platforma i obezbeđeni drugi tehnički uslovi.

ФЕСТИВАЛ ТРАЈЕ УПРКОС СВЕМУ: Празнични програм Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници

“Revizor” na repertoaru festivala / Foto Promo NP Priština

- Tokom deset dana, u podne za decu i od 20 časova za odrasle, biće prikazano trinaest naših predstava koje će, na ovaj način, biti u prilici da pogleda publika na Kosovu i Metohiji, u drugim delovima Srbije i u inostranstvu. Budući da smo skoro obeležavali sedam decenija od osnivanja pozorišta, koje je uspelo da opstane uprkos izuzetno teškim okolnostima, shvatili smo da bi i ovaj naš onlajn festival mogao poneti isti naziv - naveo je direktor Narodnog pozorišta u Prištini Predrag Radonjić.

Na programu su gotovo svi naslovi urađeni u produkciji ove kuće tokom prethodnih godina, a mnogi su i na tekućem repertoaru. Publika će, između ostalih, moći da vidi i nešto starije predstave poput "Razvojnog puta Bore Šnajdera" u režiji Slobodana Skerlića i "Revizora" Maurisi Farea, ali i novije produkcije kao što su "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, "Žene iz Troje" Nebojše Bradića i predstavu za decu "Sirano" u rediteljskoj postavci Nenada Todorovića.

- Potrudili smo se da nadomestimo smanjeni broj naših "živih" igranja, kao i domaćih i inostranih gostovanja, zbog pandemije korone. Ali se nadam da ćemo tokom naredne godine biti u prilici da se neposredno i što češće susrećemo sa našom publikom. To je i suština bića pozorišta - istakao je direktor Radonjić.

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NOVOGODIŠNjI i božićni onlajn pozorišni festival Narodnog pozorišta u Prištini počeo je u ponedeljak, 28. decembra prošle godine i trajaće do 6. januara. Predstavama će se u navedenim terminima moći da pristupi preko sajta i fejsbuk-stranice Narodnog pozorišta u Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)