PREMINULA POZNATA HRVATSKA GLUMICA: Glumila je u brojnim serijama

Novosti online

24. 12. 2020. u 14:15

ODABRALA je miran život nakon što više nije snimala

ПРЕМИНУЛА ПОЗНАТА ХРВАТСКА ГЛУМИЦА: Глумила је у бројним серијама

Foto: Printskrin

Hermina Pipinić, glumica koja je najpoznatija po ulozi mame Melite Vragec u seriji "Smogovci", preminula je 19. decembra u 93. godini života, potvrdila je njena koleginica Perica Martinović.

– Zajedno smo glumile u filmu ''Ludi dani''. Hermina je igrala moju majku, a na setu je uvek bila brižna i draga. Pamtiću je kao divnu osobu, dobru prijateljicu i odličnu glumicu – rekla je Perica Martinović. Svoju poslednju ulogu ostvarila je 1997. godine i to u ''Smogovcima'', a nakon toga povukla se iz javnosti. Hermina je glumila u brojnim filmovima, među kojima su ''Breza'', ''Akcija stadion'', ''Živeti od ljubavi'', ''Večernja zvona'', ''Gosti iz galaksije'', a imala je i zapažene uloge u serijama kao što su ''Dirigenti i mužikaši'', ''Nikola Tesla'', ''Kapelski kresovi'', ''Gruntovčani''...

– Nas dve smo na snimanju bile nerazdvojne. U to smo vreme bile smo i komšinice na zagrebačkoj Knežiji i kombi bi svako jutro dolazio po nas u šest ujutro da nas odveze na snimanje. Čak i tako rano bila je doterana, našminkana, prava dama. Svi smo se odnosili s poštovanjem prema njoj. Bila je mama Smogovaca. Skromna, topla, mila, draga, smirena. Odabrala je miran život nakon što više nije snimala, povukla se i nisam je, nažalost, više viđala – rekla je Slavica Knežević koja je u seriji glumila Sonju za Slobodnu Dalmaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna