PREDAVAO MI JE U GIMNAZIJI, MNOGO MI JE TEŠKO: Lidija Vukićević slomljena zbog smrti Tihomira Arsića

Novosti onlajn

07. 12. 2020. u 20:06

GLUMICA Lidija Vukićević u šoku je zbog smrti kolege Tihomira Tike Arsića, koji je preminuo u 63. godini, nakon teške borbe sa rakom pankreasa.

ПРЕДАВАО МИ ЈЕ У ГИМНАЗИЈИ, МНОГО МИ ЈЕ ТЕШКО: Лидија Вукићевић сломљена због смрти Тихомира Арсића

Foto ATA

- Tika je bio šmeker i frajer, on je bio jedan zavodnik u krvi, imao je to nešto tako kao Gaga Nikolić, to su ti profili lepih muškaraca. Meni je predavao u 12. Beogradskoj gimnazji, kulturu govora. U mom odeljenju je bilo dosta devojaka i sećam se kad se on pojavi u tim čizmama preko kolena, dođe iz Narodnog pozorišta gde je igrao Šekspirovog Romea mi sve odlepimo i padnemo u fras kad ga ugledamo. Posle smo igrali Marina Držića u Studenstkom gradu i viđali se i kroz vreme se družili, ali kad god se vidimo to je uvek bio smeh - počela je priču Lidija, pa nastavila:

- Mnogo mi je teško, ne mogu više da primam te ružne vesti i Džej što je otišao, pa sad i Tika. To su se sve ljudi sa kojima sam se družila, ostajala noćima u pozorištu, u kafanama... Mnogo mi je teško. Divan je bio Tika, taj njegov osmeh je bio neverovatan. Poslednji put smo snimali “Urgentni centar” i baš mi je pričao o bolesti. Rekao mi je "ma dobro sam sad, našli su mi to, ali biće sve u redu. Rekli su da ne treba da pušim, ali pušim, šta ću". Nemam reči, ovo je velika tuga - rekla je ona.

Foto: N. Fifić

Proslavljenog glumca Tihomira Arsića publika je pre dve godine poslednji put gledala u serijama “Urgentni centar” i “Ubice mog oca”, a baš pred snimanje filma o čoveku koji umire od raka otkrio je loše vesti, da boluje od kancera.

- U maju prošle godine sam se pripremao za opskurnu filmsku ulogu čoveka koji umire od raka. Pet meseci sam se pripremao za taj lik, prvi put sam išao u teretanu i trenirao boks, Malo pre početka snimanja, koje je trebalo da traje dva i po meseca i bude vrlo zahtevno, preventivno sam otišao kod lekara na detaljnije preglede. Kako skoro 20 godina nisam igrao tako veliku ulogu na filmu, mislio sam da je u redu da budem siguran da sam dobro i da neću morati da pravim pauzu. Uradio sam nekoliko skenera i magneta, mada sam bio zdrav i nisam osećao nikakve tegobe. Tako sam slučajno saznao da imam kancer na glavi pankreasa - ispričao je glumac pre nekoliko meseci.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović