OPROŠTAJ OD VELIKOG GLUMCA I ČOVEKA: U Kragujevcu sahranjen velikan srpskog glumišta Mirko Babić

M.L.

14. 11. 2020. u 15:31

OTIŠAO je veliki glumac i veliki čovek. Tako o Mirku Babiću, koji je sahranjen danas na Varoškom groblju u Kragujevcu, govore njegove kolege i prijatelji.

ОПРОШТАЈ ОД ВЕЛИКОГ ГЛУМЦА И ЧОВЕКА: У Крагујевцу сахрањен великан српског глумишта Мирко Бабић

FOTO: KST

U njihovo ime od poznatog kragujevačkog i srpskog glumca oprostio se Radoš Bajić, koji je rekao da je odlazak čoveka kakav je bio Mirko Babić, veliki gubitak.

Prethodno je u prisustvu članova porodice, prijatelja i kolega, održana komemoracija u njegovom Knjaževsko-srpskom teatru.

FOTO: KST

 

O dugoj i plodnoj karijeri Mirka Babića, govorio je Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra.

Kazao je da je Mirko Babić, po završetku akademije, izabrao da karijeru gradi u svom gradu, u kragujevačkom pozorištu, ne obazirući se na izazove velikih centara i brojne ponude iz beogradskih pozorišta.

- Njegova posvećenost misiji pozorišta i umetnosti glume ispisala je zlatne stranice kragujevačkog teatra, mada su njegova ostvarenja odavno prevazišla i Grad i Teatar - kazao je Miloš Krstović.

DAN ŽALOSTI

Povodom smrti Mirka Babića u Kragujevcu je danas bio Dan žalosti. Telegrame saučešća njegovoj porodici i Knjaževsko-srpskom teatru uputili su brojni umetnici, kolege, njegovi poštovaoci, prijatelji iz raznih mesta Srbije i regiona.

U svojoj bogatoj karijeri ostvario je više od stotinu pozorišnih uloga, uglavnom na matičnoj sceni, ali i u Beogradskom dramskom, Ateljeu 212, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i brojnim drugim pozorištima.

Takođe, na filmu i televiziji ostvario je više od 50 uloga,a najveću popularnost stekao je u seriji Radoša Bajića - “Selo gori a baba se češlja“.

Dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja, između ostalih Statuete Joakim Vujić, Srebrne medalje za zasluge koju dodeljuje Predsednik Republike Srbije, Ordena Svetog Save drugog reda SPC, priznanja Zaslužni građanin Kragujevca...

Od Mirka Babića biranim rečima oprostila se i njegova koleginica Nada Jurišić, prvakinja drame u KST, kao i Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

- Opraštamo se od čoveka koji je bio veliki u svemu što je radio. Iza njega ostaje neizbrisiv trag u svakom segmentu života. Čovek, otac i glumac. Nedostajaćeš nam Mirko, hvala za sve što si učinio. Tvoj život,tvoje delo i vedar duh ostaće utkani u tvom Teatru i u tvom gradu. Kragujevac je imao privilegiju da bude tvoj centar sveta - rekao je između ostalog Petrašinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)